Sastāvdaļas
- 12 vistu kājiņas
- 5 cm liela svaiga ingvera sakne
- 3 lielas ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls
Garšvielas:
- 1-2 šalotes sīpoli
- 2 cm liela ingvera sakne
- 1 saišķis pētersīļu
- neliels saišķītis bazilika
- 1 tējkarote cukura
- sāls pēc garšas
- 1/2 vidēja citrona
- olīveļļa
Pagatavošana
- Šalotes sīpolus un ingveru sagriež, zaļumus sakapā, uzkaisa sāli, cukuru, uzlej citrona sulu.
- Visu sasmalcina blenderī, pastveida masā.
- Pielej mazliet olīveļļas, rīvētu citrona miziņu - samaisa.
- Sagatavo gaļu - ingveru un ķiploku sarīvē, samaisa ar sojas mērci, augu eļļu un sāli.
- Vistu kājiņas liek aizveramā maisiņā, lej marinādi - garšvielas, samaisa, lai nosedz visu gaļu.
- Maisiņu aiztaisa, liek ledusskapī uz 4-12 stundām.
- Tad vistu kājiņas izņem no maisiņa.
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
- Vistu kājiņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep, apgrozot, 25 minūtes.
- Pasniedz ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!