Vistu kājiņas biezā ķiploku marinādē

Vistu kājiņas biezā ķiploku marinādē Foto: Vistu kājiņas biezā ķiploku marinādē

Sastāvdaļas

  • 12 vistu kājiņas
  • 5 cm liela svaiga ingvera sakne
  • 3 lielas ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • sāls
Garšvielas:
  • 1-2 šalotes sīpoli
  • 2 cm liela ingvera sakne
  • 1 saišķis pētersīļu
  • neliels saišķītis bazilika
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls pēc garšas
  • 1/2 vidēja citrona
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Šalotes sīpolus un ingveru sagriež, zaļumus sakapā, uzkaisa sāli, cukuru, uzlej citrona sulu.
  2. Visu sasmalcina blenderī, pastveida masā.
  3. Pielej mazliet olīveļļas, rīvētu citrona miziņu - samaisa.
  4. Sagatavo gaļu - ingveru un ķiploku sarīvē, samaisa ar sojas mērci, augu eļļu un sāli.
  5. Vistu kājiņas liek aizveramā maisiņā, lej marinādi - garšvielas, samaisa, lai nosedz visu gaļu.
  6. Maisiņu aiztaisa, liek ledusskapī uz 4-12 stundām.
  7. Tad vistu kājiņas izņem no maisiņa.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
  9. Vistu kājiņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep, apgrozot, 25 minūtes.
  10. Pasniedz ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes