Sastāvdaļas
- 6 vistu kājiņas
- 2 lielas paprikas
- 1 liels sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 250 g rīsu
- 400 g konservētu tomātu savā sulā
- 2 tējkarotes maltas paprikas
- 1/3 tējkarotes malta čili pipara
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - augu eļļu samaisa ar malto papriku, sāli, čili pipariem.
- Vistu kājiņas ieziež ar marinādi, tajās iepriekš iegriežot, traukam uzliek vāku, atstāj marinēties uz 40-60 minūtēm.
- Sīki sagriež sīpolu, papriku, ķiplokus sakapā.
- Marinētās vistu kājiņas cep eļļā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Cepto gaļu izņem no pannas, noliek malā.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sīpolu un ķiplokus - aptuveni 3-4 minūtes.
- Pievieno sagriezto papriku, turpina cept 3 minūtes.
- Pievieno rīsus, turpina cept 5 minūtes, pievieno tomātus savā sulā un 250 ml ūdens.
- Liek atpakaļ gaļu pie dārzeņiem un rīsiem, pieber sāli pēc garšas, uzvāra.
- Pannai uzliek vāku, samazina uguni, sautē, kamēr gatavi rīsi - 25-30 minūtes.
- Sautēšanas procesā, ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!