Vistu kājiņas ar rīsiem, tomātos

Vistu kājiņas ar rīsiem, tomātos Foto: Vistu kājiņas ar rīsiem, tomātos

Sastāvdaļas

  • 6 vistu kājiņas
  • 2 lielas paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 250 g rīsu
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā
  • 2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1/3 tējkarotes malta čili pipara
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - augu eļļu samaisa ar malto papriku, sāli, čili pipariem.
  2. Vistu kājiņas ieziež ar marinādi, tajās iepriekš iegriežot, traukam uzliek vāku, atstāj marinēties uz 40-60 minūtēm.
  3. Sīki sagriež sīpolu, papriku, ķiplokus sakapā.
  4. Marinētās vistu kājiņas cep eļļā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  5. Cepto gaļu izņem no pannas, noliek malā.
  6. Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sīpolu un ķiplokus - aptuveni 3-4 minūtes.
  7. Pievieno sagriezto papriku, turpina cept 3 minūtes.
  8. Pievieno rīsus, turpina cept 5 minūtes, pievieno tomātus savā sulā un 250 ml ūdens.
  9. Liek atpakaļ gaļu pie dārzeņiem un rīsiem, pieber sāli pēc garšas, uzvāra.
  10. Pannai uzliek vāku, samazina uguni, sautē, kamēr gatavi rīsi - 25-30 minūtes.
  11. Sautēšanas procesā, ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes