Sastāvdaļas
- 2 kg vistu aknas
- 4 burkāni
- 4 sīpoli
- 200 grami milti
- 150 grami piens
- 4 olas
- 300 g majonēze
- 100 g augu eļļas
- 8 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Vistu aknas samalt, pirms tam notīrot no plēvēm un cīpslām.
- Pievienot 4 olas, miltus, pienu, sāli un piparus pēc garšas. Labi samaisīt un pievienot augu eļļu.
- Izcept aknu pankūkas uz divām pannām.
- Viens pannas izmērs 22 cm, otru lielāka izmēru, vienu pankūkas pusi cepam uz mazākas pannas,
- tad izgāžam to uz lielākas pannas un cepam otru pusi, tādā veidā cepšanas laikā izvairoties no salauztām pankūkām.
- Pēc garšas pievienot majonēzei saspiestu ķiploku.
- Burkānus sarīvēt, sīpolus sagriezt kubikos un visu apcept eļļā līdz zeltainam brūnumam.
- Aknu pankūkas liekam vienu uz otras pa vidu smērējot majonēzi ar ķiploku.
- Virsu rotā ar apceptiem burkāniem un sīpoliem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!