Sastāvdaļas
- 500 g vistu akniņu
- 300 g vistu siržu
- 100 g saziedējušas baltmaizes
- 1 olas baltums
- 3 ķiploka daiviņas
- eļļa un sviests cepšanai
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Vistu akniņas un sirdis nomazgā, nosusina un samaļ gaļasmašīnā.
- Samaļ arī iepriekš izmērcētu un nospiestu baltmaizi.
- Visu rūpīgi samaisa, pieliek smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, sāli, maltus melnos piparus.
- Olas baltumu ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putas.
- Uzmanīgi iecilā masā.
- No mīklas izveido nelielus plācenīšus, pannā sakarsē eļļu uz pusēm ar sviestu un cep, līdz plācenīši kļūst zeltaini no abām pusēm .
- Kad visi plācenīši sacepti, tos visus atkal liek pannā un uz mazas uguns sautē 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!