Vistu aknu plācenīši

Vistu aknu plācenīši Foto: Vistu aknu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 500 g vistu akniņu
  • 300 g vistu siržu
  • 100 g saziedējušas baltmaizes
  • 1 olas baltums
  • 3 ķiploka daiviņas
  • eļļa un sviests cepšanai
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vistu akniņas un sirdis nomazgā, nosusina un samaļ gaļasmašīnā.
  2. Samaļ arī iepriekš izmērcētu un nospiestu baltmaizi.
  3. Visu rūpīgi samaisa, pieliek smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, sāli, maltus melnos piparus.
  4. Olas baltumu ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putas.
  5. Uzmanīgi iecilā masā.
  6. No mīklas izveido nelielus plācenīšus, pannā sakarsē eļļu uz pusēm ar sviestu un cep, līdz plācenīši kļūst zeltaini no abām pusēm .
  7. Kad visi plācenīši sacepti, tos visus atkal liek pannā un uz mazas uguns sautē 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes