Vistu aknas skābajā krējumā

Vistu aknas skābajā krējumā Foto: Vistu aknas skābajā krējumā

Sastāvdaļas

  • 300 g vistu aknu
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 tējkarote Hmeli-suneli garšvielas
  • 100 g kefīra
  • 3 dilles
  • 3 pētersīļi
  • 1 gurķis
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas miltu
  • 1 šķipsniņa maltu čili piparu
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu aknas sagriež lielos gabalos, noskalo, noņem plēves un taukus.
  2. Pievieno skābo krējumu, Hmeli-suneli, maltu papriku, vienu saspiestu ķiploka daiviņu, pieber sāli pēc garšas.
  3. Kārtīgi visu samaisa un noliek aukstā vietā uz 30-50 minūtēm.
  4. Samaisa kviešu miltus ar kukurūzas miltiem, pievieno čili piparus.
  5. Miltu-čili piparu maisījumā panē vistu aknu gabalus no visām pusēm.
  6. Cep sakarsētā pannā, 1-2 minūtes, no abām pusēm. 
  7. Jāskatās, lai aknas labi izceptos, iekšā nedrīkst būt asiņu.
  8. Gatavo mērci - sīki sarīvē gurķi, saspiež atlikušo ķiploka daiviņu, sakapā dilles un pētersīļus.
  9. Visu samaisa, pielej kefīru, pieber sali, piparus, pievieno olīveļļu - vēlreiz kārtīgi samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes