Sastāvdaļas
- 500 g vistu aknu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tomāti
- 150 g Mocarellas siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, pipari, timiāns pēc garšas
Pagatavošana
- Aknām novelk plēves, apcep olīveļļā, 3-4 minūtes no katras puses.
- Ja vēlas, var pievienot 1 sīpolu, kuru sakapā un apcep tajā pašā pannā, kur cepās aknas.
- Cepšanās beigās pievieno sakapātus ķiplokus, garšvielas, samaisa.
- Aknu masu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem liek veidnē.
- Tomātiem novelk mizu, sagriež gabaliņos, izkārto uz aknu masas.
- Pārkaisa ar Mocarellas sieru, cep 180°C temperatūrā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!