Sastāvdaļas
- 1,5 l vistas buljona
- 220 g vistas (vārīta, atdalīti kauli un āda)
- 3 olas
- zaļumi (kindza, pētersīļi)
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 ēdamkarote miltu (nav obligāti)
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 lauru lapa
- melni pipari
- 3 baltas sēnes
Pagatavošana
- Vispirms nomazgā visus dārzeņus. Burkānus var sagriezt interesantās figūrās, ja ir izdoma, vai vienkārši kubiņos.
- Smalki sagriež sīpolu un sēnes.
- Uzkarsē pannu, ielej eļļu un uz vidējas uguns apcep sīpolu, kamēr tas kļūst mīksts. Pievieno piparus un burkānus.
- Pēc tam pievieno sēnes, sāli un miltus. Visu kārtīgi samaisa.
- Uzvāra buljonu un tajā liek dārzeņus no pannas.
- Traukā sakuļ olas, pievieno zaļumus.
- Pannā uzkarsē eļļu un lej olu masu. Cep to no abām pusēm, pēc tam sagriež strēmelēs.
- Buljonā liek arī lauru lapu, vistas gaļu un olu strēmeles. Vāra 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!