Sastāvdaļas
- 8 vistas spārniņi
- sāls
- 1/2 tējkarotes piparu graudiņu
- 1 sīpols
- 1 pētersīļa sakne un zaļumi
- 2 burkāni
- 1 lauru lapa
- 3 krustnagliņas
- 150 g makaronu
- 40 g siera
Pagatavošana
- Spārniņus pārlej ar 1,5 litra ūdens, uzvāra, nosmeļ putas, pieliek sakapātu sīpolu un sasmalcinātu pētersīļa sakni, sagrieztu burkānu, sāli, piparus, krustnagliņas, lauru lapu un 30 minūtes vāra uz mazas uguns.
- Spārniņus no buljona izņem un šķidrumu nokāš.
- Atsevišķi, lielā sālsūdens daudzumā vāra makaronus pusgatavus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu otru burkānu un vāra kamēr makaroni gatavi.
- Nokāstajā buljonā liek makaronus ar burkāniem un izvārītos spārniņus, pievieno sakapātus pētersīļu zaļumus.
- Šķīvjos salietu zupu pārkaisa rīvētu sieru. Pēc garšas var pievieno, ja vēlas, skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!