Sastāvdaļas
- 1 kg vistas šķiņķu vai filejas
- 60 g medus
- 60 g saldenas angļu graudu sinepes
- 30 g ķiploku
- 30 ml citrona sulas
- 3 g citronpiparu
- 5 g sāls
Pagatavošana
- Sagatavo gaļu pēc izvēles – sagriež gabalos vai atstāj veselus šķiņķus vai filejas.
- Nomizo un sasmalcina ķiploku un saberž citronpiparus, ja lieto veselus graudus.
- Samaisa visas sastāvdaļas. Iztur gaļu marinādē 4-5 stundas.
Šī ir vien septiņu sastāvdaļu marināde, kas patiks gan filejas piekritējiem, gan stilbiņu entuziastiem. Ātri pagatavojamā vistas gaļas maltīte ir kā uz grila kurināma, tā arī krāsnī cepama, kas nerada nekādas problēmas to ātri sagatavot, lai baudītu jau kaut tajā pašā dienā. Pasniedzama ar lēcu un dārzeņu salātiem vai grilētiem dārzeņiem.
Recepti iesaka interneta veikala Barbora.lv garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!