Vistas salāti ar šampinjoniem un olām

Vistas salāti ar šampinjoniem un olām Foto: Vistas salāti ar šampinjoniem un olām

Sastāvdaļas

  • 1 cepta vai vārīta vista
  • 200 g šampinjonu
  • 150 g speķa
  • 2 salātu galviņas
  • 2 cieti vārītas olas
  • 3 vidēja lieluma tomāti
  • sasmalcināti pētersīļi

Mērce:

  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/4 balto piparu
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote ūdens
  • 2 ēdamkarotes čili un tomātu kečupa

Pagatavošana

  1. Izņem no vistas kauliņus un gaļu sagriež mazos gabaliņos.
  2. Noskalo un notīra sēnes. Sagriež četrās daļās. Pannā bez taukiem apcep speķa šķēlītes, uzmanoties, lai tās nepiedeg. Tad speķa šķēlītes nosusini.
  3. Pannā atlikušajos taukos apcep sēnes.
  4. Salātus noskalo, saplucina mazos gabaliņos un kārto trauka apakšējā daļā. Tad pievieno vistas gabaliņus, sēnes un speķi. Grezno ar tomātu un olu daiviņām.
  5. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
  6. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Salātus pasniedz ar mērci un svaigu maizi.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes