Sastāvdaļas
- 600 g maltas vistas gaļas
- 1 sauja žāvētu plūmju bez kauliņiem
- 1 sauja izlobītu valriekstu
- 4 - 5 ēdamkarotes gāzēta ūdens
- 1 sīpols
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes garšvielu maisījuma Hmeli suneli
- garšvielas
- sāls
Pagatavošana
- Plūmes uz 10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā. Valriekstus samaļ.
- Plūmes nosusina un blenderī smalki sakapā.
- Bļodā liec gaļu, pievieno sīpolus, riekstus, plūmes, koriandru , pielej ūdeni, pieber garšvielas.
- Sākumā maisi ar dakšiņu, pēc tam samīci ar rokām.
- Izveido nelielas kotletes.
- Pannā sakarsē eļļu, ieliec kotletes un cep pāris minūtes no katras puses.
- Izceptās kotletes saliec atpakaļ pannā, uzliec vāku un uz pavisam mazas uguns karsē 3 - 5 minūtes.
Ja nav pie rokas receptē paredzētā garšvielu maisījumā, var izlīdzēties ar citam garšvielām.
Patīk recepte?
Iesaki draugiem un saviem tuvajiem! Paldies!