Vistas galerts senču gaumē

Vistas galerts senču gaumē Foto: Vistas galerts senču gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/2 - 1 vistas
  • ūdens pēc vajadzības
  • 1 selerijas sakne
  • sāls pēc garšas
  • 1 sīpols
  • želatīns

Pagatavošana

  1. Notīrītu vistu sadala gabalos, pārlej ar aukstu ūdeni (lai gaļā apņemta) uzvāra, noputo, pieliek notīrītas saknes un sīpolu, vāra uz lēnas uguns zem vāka, kamēr gaļā kļūst mīksta.
  2. Gaļu var kārtot izgreznotās formās vai māla bļodiņās, ar visiem kauliem vai bez tiem.
  3. Traukos sakārtotu gaļu un glīti sagrieztas saknes pārlej ar iepriekš izkāstu buljonu, kurā izkausēts nomērcēts želatīns.
  4. Atdzisušu un sarecējušu galertu izgāž no formām vai bļodām uz šķīvjiem, pasniedz ar kādiem salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes