Sastāvdaļas
- 1 vistas krūtiņa (bez kaula)
- 2 glāzes piena
- 3 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 1 tējkarote medus
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1/2 tējkarotes maltas paprikas
- 1 ēdamkarote laima sulas
- 3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Vistas krūtiņu noskalo, liek dziļā traukā, pārlej ar pienu, kas samaisīts ar sāli.
- Gaļu atstāj aplietu ar pienu uz 2 stundām.
- Kad norādītais laiks pagājis, gaļu no piena izņem, nosusina ar papīra dvieli, cieši notin ar pārtikas diegu.
- Gatavo marinādi - atsevišķā bļodā samaisa olīveļļu, medu, sojas mērci, laima sulu, muskatriekstu, papriku, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
- Vistas krūtiņu noziež ar marinādi un atstāj uz 10-15 minūtēm marinēties.
- Vistas krūtiņu liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 220°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Tad krāsni izslēdz, atstāj vistas gaļas ruleti pastāvēt krāsnī 20 minūtes.
- Tad ruleti izņem, atdzesē, noņem pārtikas diegu, sagriež šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!