Vistas gaļas rulete

Vistas gaļas rulete Foto: Vistas gaļas rulete

Sastāvdaļas

  • 1 vistas krūtiņa (bez kaula)
  • 2 glāzes piena
  • 3 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 tējkarote medus
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1/2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1 ēdamkarote laima sulas
  • 3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Vistas krūtiņu noskalo, liek dziļā traukā, pārlej ar pienu, kas samaisīts ar sāli.
  2. Gaļu atstāj aplietu ar pienu uz 2 stundām.
  3. Kad norādītais laiks pagājis, gaļu no piena izņem, nosusina ar papīra dvieli, cieši notin ar pārtikas diegu.
  4. Gatavo marinādi - atsevišķā bļodā samaisa olīveļļu, medu, sojas mērci, laima sulu, muskatriekstu, papriku, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
  5. Vistas krūtiņu noziež ar marinādi un atstāj uz 10-15 minūtēm marinēties.
  6. Vistas krūtiņu liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 220°C temperatūrā, 20 minūtes.
  7. Tad krāsni izslēdz, atstāj vistas gaļas ruleti pastāvēt krāsnī 20 minūtes.
  8. Tad ruleti izņem, atdzesē, noņem pārtikas diegu, sagriež šķēlēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes