Sastāvdaļas
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 1 sīpols
- 750 g kartupeļu
- 6 burkāni
- 300 g sēņu
- 100 ml konjaka
- 6 ēdamkarotes miltu
- 2 glāzes vistas buljona
- 1 glāze piena
- 1 vārīta vista
- 1 glāze saldētu zaļo zirnīšu
- pētersīļi
- timiāns
- 3 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 plāksne kārtainās mīklas
- 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 220°C temperatūrā.
- Sviestu izkausē pannā, liek sīpolus, nomizotus, sagrieztus kartupeļus, burkānus, ik pa brīdim apmaisot, sautē 10-12 minūtes.
- Pievieno miltus, pēc minūtes - pienu un buljonu.
- Pievieno konjaku, liek vistas gaļu, zaļos zirnīšus, timiānu, pētersīļus.
- Pieber sāli, piparus, masu liek karstumizturīgos podiņos.
- Podiņus aizver ar kārtainās mīklas vāciņiem, vidū izveido atveri, malas nostiprina.
- Mīklu noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Cep 10 minūtes, tad podiņus noklāj ar foliju, turpina cept vēl 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!