Vistas gaļas pīrāgs podiņā

Vistas gaļas pīrāgs podiņā Foto: Vistas gaļas pīrāgs podiņā

Sastāvdaļas

  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 1 sīpols
  • 750 g kartupeļu
  • 6 burkāni
  • 300 g sēņu
  • 100 ml konjaka
  • 6 ēdamkarotes miltu
  • 2 glāzes vistas buljona
  • 1 glāze piena
  • 1 vārīta vista
  • 1 glāze saldētu zaļo zirnīšu
  • pētersīļi
  • timiāns
  • 3 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 plāksne kārtainās mīklas
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 220°C temperatūrā.
  2. Sviestu izkausē pannā, liek sīpolus, nomizotus, sagrieztus kartupeļus, burkānus, ik pa brīdim apmaisot, sautē 10-12 minūtes.
  3. Pievieno miltus, pēc minūtes - pienu un buljonu.
  4. Pievieno konjaku, liek vistas gaļu, zaļos zirnīšus, timiānu, pētersīļus.
  5. Pieber sāli, piparus, masu liek karstumizturīgos podiņos.
  6. Podiņus aizver ar kārtainās mīklas vāciņiem, vidū izveido atveri, malas nostiprina.
  7. Mīklu noziež ar sakultu olas dzeltenumu. 
  8. Cep 10 minūtes, tad podiņus noklāj ar foliju, turpina cept vēl 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes