Vistas gaļas pīrāgs ar sēnēm

Vistas gaļas pīrāgs ar sēnēm Foto: Vistas gaļas pīrāgs ar sēnēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 50 g mīksta sviesta
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 200 g miltu
Pildījumam:
  • 300 g vistas filejas
  • 300 g šampinjonu
  • 1/2 sīpola
  • sāls, pipari, malts muskatrieksts pēc garšas
Mērcei:
  • 170 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 2 olas
  • 150 g rīvēta siera

Pagatavošana

  1. Sviestu samaisa ar olu, pievieno ūdeni, sāli, miltus - samīca gludu mīklu.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Vistas fileju izvāra gatavu, sasmalcina.
  4. Sēnes cep ar sīpolu gatavas, pieber sāli, piparus, muskatriekstu, pievieno vistas gaļu, samaisa, noņem no uguns.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  6. Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu.
  7. Mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas, liek vistas filejas pildījumu, izlīdzina.
  8. Gatavo mērci - olas sakuļ ar dakšiņu, pielej saldo krējumu, sieru - samaisa, pārlej pīrāga pildījumam.
  9. Cep 35-40 minūtes.
  10. Gatavam pīrāgam noņem veidnes maliņu, liek uz restītēm, atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes