Sastāvdaļas
Mīklai:
- 50 g mīksta sviesta
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes auksta ūdens
- 1/2 tējkarotes sāls
- 200 g miltu
Pildījumam:
- 300 g vistas filejas
- 300 g šampinjonu
- 1/2 sīpola
- sāls, pipari, malts muskatrieksts pēc garšas
Mērcei:
- 170 ml saldā krējuma 20% tauku
- 2 olas
- 150 g rīvēta siera
Pagatavošana
- Sviestu samaisa ar olu, pievieno ūdeni, sāli, miltus - samīca gludu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Vistas fileju izvāra gatavu, sasmalcina.
- Sēnes cep ar sīpolu gatavas, pieber sāli, piparus, muskatriekstu, pievieno vistas gaļu, samaisa, noņem no uguns.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu.
- Mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas, liek vistas filejas pildījumu, izlīdzina.
- Gatavo mērci - olas sakuļ ar dakšiņu, pielej saldo krējumu, sieru - samaisa, pārlej pīrāga pildījumam.
- Cep 35-40 minūtes.
- Gatavam pīrāgam noņem veidnes maliņu, liek uz restītēm, atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!