Vistas gaļas kotletes ar sēnēm un sieru tomātu mērcē

Vistas gaļas kotletes ar sēnēm un sieru tomātu mērcē Foto: Vistas gaļas kotletes

Sastāvdaļas

Kotletēm:

  • 500 g maltās vistas gaļas
  • 200 g šampinjoni
  • 100 g siers
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 - 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tēj.k kūpinātas paprikas
  • sāls, pipari un čili pārslas pēc garšas

Mērcei:

  • 1 vidējs burkāns
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 ēd.k tomātu mērces
  • 1 ēd.k milti
  • 500 ml auksta ūdens
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1/2 tēj.k oregano

Pagatavošana

  1. Sagriež smalki sīpolu, šampinjonus un izspiež ķiploku.
  2. Liek cepties iepriekš uzkarsētā pannā ar nelielu eļļas daudzumu. Pievieno šķipsniņu sāls un cep līdz gatavībai. Kad gandrīz gatavs, pievieno kūpināto papriku. Apmaisot visu laiku, cep vēl kādu minūti un gatavs. Pievieno maltās gaļas masai.
  3. Sagriež mazos kubiņos sieru un pievieno pie maltās gaļas masas.
  4. Pievieno čili pārslas, sāli un piparus pēc garšas, labi izmīca masu un veido kotletes.
  5. Apcep kotletes no abām pusēm apmēram pusotru minūti.
  6. Sagriež papriku salmiņos, burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
  7. Apcep papriku kopā ar burkānu apmēram 3-4 minūtes, pievieno tomātu mērci un turpina cept visu laiku maisot vēl kādas 2-3 minūtes.
  8. Aukstajam ūdenim pievieno miltus, labi izmaisa, lai nav kunkuļi un lej pannā. Pievieno sāli, piparus un oregano.
  9. Kad mērce sāk burbuļot un sabiezēt, pievieno klāt kotletes un turpina sautēt zem vāka uz minimālās liesmas apmēram 15 minūtes.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes