Sastāvdaļas
- 500 g maltas vistas gaļas
- 50 ml saldā krējuma
- 8 cm liels purava gabaliņš
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 baltmaizes šķēles
- sāls, malti baltie pipari
- 2 ēdamkarotes miltu
- 50 g sviesta
- 50 ml piena
- 50 g valriekstu
- 2 ēdamkarotes sakapātu kinzas zaļumu
- sāls
- 1 ola+1 ēdamkarote piena
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
Pagatavošana
- Malto gaļu samaisa ar sakapātu puravu un sakapātiem ķiplokiem.
- Baltmaizes šķēles izmērcē saldajā krējumā, pievieno maltajai gaļai, pieber sāli, piparus.
- Maltās gaļas masu kārtīgi samīca un liek ledusskapī.
- Sviestu izkausē pannā, uzkaisa miltus, kārtīgi izmaisa.
- Pielej pienu, samaisa un uguni izslēdz, tikko sāk vārīties.
- Pievieno drupinātus valriekstus, kinzu, sāli.
- Malto gaļu un pildījumu sadala 4 daļās, ar mitrām rokām veido kotleti, vidū liek pildījumu.
- Kotleti panē miltos, tad olā, kas samaisīta ar pienu, nobeigumā apviļā rīvmaizē.
- Cep nelielā augu eļļas daudzumā, uz vidējas uguns, no visām pusēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!