Sastāvdaļas
- 500 g maltas vistas gaļas
- 1 saldskābs ābols
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes mannas
- 1 - 2 ēdamkarotes skāba krējuma
- 2 tējkarotes graudu sinepes
- rīvēts siers
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Notīra ābolu un sīpolu, sasmalcina un pievieno maltai gaļai.
- Pievieno mannu, sāli un piparus.
- Atstāj uz 1 - 2 stundām, lai manna uzbriest un paņemtu lieko šķidrumu.
- Veido kotletes, var likt kotlešu masu formiņās. Cep 200°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
- 15 minūtes pirms kotletes gatavas, tās pārlej mērcīti un pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Mērcīti pārliešanai pagatavo, sajaucot krējumu, sinepes, sāli un piparus.
- Pasniedz ar kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!