Sastāvdaļas
- 2 vistu kājas
- 4 kartupeļi
- 6 ķirštomāti
- 2 burkāni
- puravs pēc garšas
- 1 ķiploka daiviņa
- 8 žāvētas melnās plūmes
- 4 ēdamkarotes vistas buljona
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- lauru lapas pēc garšas
- ķiploku pulveris pēc garšas
Pagatavošana
- Karstumizturīgus māla podiņus aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam lej tajos vistas buljonu.
- Kartupeļus sagriež plānās, apaļās šķēlītēs.
- Vistas kājas sadala gabalos, kaulus atstāj.
- Burkānus sagriež šķēlītēs.
- Puravu apcep ar burkāniem.
- Ķirštomātus sadala ceturtdaļās, plūmes pārgriež uz pusēm.
- Zaļumus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Visas sastāvdaļas liek māla podiņā - pirmos liek kartupeļus, tad gaļu.
- Virsū gaļai liek puravus ar burkāniem.
- Tad liek tomātus un ķiplokus.
- Virsū tomātiem un ķiplokiem liek žāvētas melnās plūmes un zaļumus.
- Virsū liek dažas kartupeļu šķēlītes un garšvielas.
- Māla podiņiem uz liek vāku un liek aukstā krāsnī.
- Tad krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 1 stundu.
- Pēc noteiktā laika beigām, ar karoti uzmanīgi samaisa cepeti podiņā un patur vēl 30 minūtes krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!