Vistas gaļas bumbiņas siera - krējuma mērcē

Vistas gaļas bumbiņas siera - krējuma mērcē Foto: Vistas gaļas bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 g cieta siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistas fileju viegli saklapē un smalki sagriež. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, sāli, piparus un olu.
  2. Visu kārtīgi samaisa. No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, tās var nedaudz apviļāt miltos,
  3. lai vieglāk tās veidotos.
  4. Sagatavotās bumbiņas liek ietaukotā cepšanas traukā un liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 10 - 15 minūtēm.
  5. Pa to laiku pagatavo pārlējumu.
  6. Sarīvē sieru uz smalkas rīves, piespiež klāt ķiploku un sajauc visu ar saldo krējumu.
  7. No cepeškrāsns izņem trauku ar gaļas bumbiņām,
  8. pārlej katru bumbiņu ar pārlējumu un liek cepeškrāsnī vēl uz 15 - 20 minūtēm.
  9. Siers izkusīs un saldais krējums iesūksies bumbiņās un ēdiens izdosies elegants!
  10. Kā piedevas iederēsies tvaicēti dārzeņi vai salāti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes