Vistas gaļa taizemiešu gaumē

Vistas gaļa taizemiešu gaumē Foto: Vistas gaļa taizemiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 vistu krūtiņas (novelk ādu, izņem kaulus, sagriež 1,2-1,5 cm lielos gabaliņos)
  • 400 g sagrieztu svaigu sēņu
  • 50 g sakapātu loku
  • 2 kaltēti čili pipari
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 2 šalotes sīpoli (sagriezti plānās šķēlītēs)
  • 1 ēdamkarote sakapātu ķiploku
  • 1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
Mērcei:
  • 1-2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote taizemiešu zivs mērces
  • 2 tējkarotes cukura
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 2-3 ēdamkarotes laima sulas

Pagatavošana

  1. Visas mērces sastāvdaļas bļodā samaisa un noliek malā.
  2. Kaltētos čili piparus mērcē verdošā ūdenī, dažas minūtes.
  3. Lielu dziļu pannu sakarsē uz lielas uguns, pāris minūšu.
  4. Pievieno zemesriekstu sviestu, pakarsē 1 minūti, pievieno sagrieztus čili piparus, cep 2-3 minūtes.
  5. Pievieno šalotes sīpolus, turpina cept 2 minūtes.
  6. Pievieno ķiplokus, ingveru - sutina dažas sekundes, pievieno vistas gaļu, cep 5 minūtes.
  7. Pievieno sēnes, lokus, cep, kamēr sēnes izdala šķidrumu un tas ir iztvaikojis. 
  8. Pievieno mērci, sautē 2-3 minūtes, kamēr mērce mazliet sabiezē, pēc garšas pieber sāli.
  9. Pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes