Sastāvdaļas
- 2 vistu krūtiņas
- 2 tomāti
- 1 sīpols
- Provansas garšvielas (pēc garšas)
- 50 ml olīveļļas
- pētersīļi
- sāls
- malti melnie pipari
- melno piparu graudiņi
- 2 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Vistu krūtiņas sagriež nelielos gabalos.
- Tomātus blanšē un novelk miziņu, sagriež 4 daļās, tad sagriež šķēlītēs.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos.
- Sīpolus un tomātus liek bļodā, uzkaisa daļu Provansas garšvielu, pievieno melno piparu graudiņus - visu samaisa.
- Veidnē liek pusi tomātu-sīpolu maisījuma.
- Bļodā samaisa olīveļļu, sagrieztus ķiplokus, Provansas garšvielas, sali, maltus melnos piparus.
- Olīveļļas maisījumā mērcē katru vistas gaļas gabalu, liek virsū dārzeņiem, gaļai liek virsū atlikušo tomātu-sīpolu maisījumu.
- Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
- Cep sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
- Veidni var pārklāt ar foliju, lai neapdeg.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!