Vistas gaļa provansiešu gaumē

Vistas gaļa provansiešu gaumē Foto: Vistas gaļa provansiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 vistu krūtiņas
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  •  Provansas garšvielas (pēc garšas)
  • 50 ml olīveļļas
  • pētersīļi
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • melno piparu graudiņi
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Vistu krūtiņas sagriež nelielos gabalos.
  2. Tomātus blanšē un novelk miziņu, sagriež 4 daļās, tad sagriež šķēlītēs.
  3. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
  4. Sīpolus un tomātus liek bļodā, uzkaisa daļu Provansas garšvielu, pievieno melno piparu graudiņus - visu samaisa.
  5. Veidnē liek pusi tomātu-sīpolu maisījuma.
  6. Bļodā samaisa olīveļļu, sagrieztus ķiplokus, Provansas garšvielas, sali, maltus melnos piparus.
  7. Olīveļļas maisījumā mērcē katru vistas gaļas gabalu, liek virsū dārzeņiem, gaļai liek virsū atlikušo tomātu-sīpolu maisījumu.
  8. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  9. Cep sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
  10. Veidni var pārklāt ar foliju, lai neapdeg.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes