Vistas gaļa citronu-saldā krējuma mērcē

Vistas gaļa citronu-saldā krējuma mērcē Foto: Vistas gaļa citronu-saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 vistu krūtiņas 
  • 100 ml ūdens 
  • 1 buljona kubiņš 
  • 1 citrons 
  • 1 ķiploka daiviņa 
  • 1/2 tējkarotes malta čili pipara 
  • 1 sarkanais sīpols 
  • 2 ēdamkarotes sviesta 
  • 70 ml saldā krējuma 20-30% tauku
  • 1 saišķītis bazilika 
  • olīveļļa pēc garšas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu krūtiņu resnāko daļu izdauza ar gaļas āmuriņu, lai visa gaļa būtu vienāda resnuma.
  2. Tasē samaisa ūdeni, citrona sulu, buljona kubiņu, sakapātu ķiploku daiviņu - visu karsē mikroviļņu krāsnī, tad vēlreiz samaisa.
  3. Olīveļļā cep vistu krūtiņas, kamēr tās kļūst brūnganas, tad tās liek traukā. 
  4. Uguni samazina, tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sakapātu sīpolu, pievieno buljona kubiņa maisījumu, sautē, maisot, 8-10 minūtes. 
  5. Kad mērce sabiezē, to noņem no uguns, pievieno sviestu, maisa tik ilgi, kamēr tas pilnībā izkūst. 
  6. Pievieno saldo krējumu, sakuļ ar putojamo slotiņu. 
  7. Tad mērci vēlreiz uzliek uz uguns, uz 30 sekundēm, nedrīkst uzvārīt.
  8. Mērci lej veidnē, liek tajā, vistas gaļu, cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes. 
  9. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes