Sastāvdaļas
- 1,9 kg vistas gaļas
- 3 burkāni
- 2-3 sīpoli
- 2 lielas paprikas
- 350 g rāceņu
- 60 ml sausa baltvīna
- 800 g konservētu tomātu savā sulā
- 3 lauru lapas
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote kaltēta oregano
- 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vistas gaļu sagriež porciju gabalos.
- Vistas gaļas gabalus apsāla un sapiparo, cep augu eļļā, no visām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni, aptuveni 15 minūtes.
- Cepto gaļu liek traukā.
- Burkānus sagriež diagonāli, 1-1,5 cm platās ripiņās.
- Rāceņus sagriež tādās pašās ripiņās.
- Paprikas sagriež 2,5 cm lielos kvadrātiņos.
- Sīpolus sakapā.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, liek sīpolus, pusi papriku, 1 ēdamkaroti sakapātu pētersīļu, lauru lapas, timiānu, oregano.
- Maisot cep, apmēram 5 minūtes, kamēr sīpoli kļūst gandrīz caurspīdīgi.
- Pielej baltvīnu, izmaisa, lai nav kunkuļu, pievieno konservētos tomātus ar visu sulu - uzvāra.
- Pannā liek gaļu, pievieno burkānus, rāceņus, atlikušo papriku.
- Pielej ūdeni, tik daudz, lai tas mazliet noklāj pannā esošo.
- Visu uzvāra, turpina sautēt, uz nelielas uguns, uzliekot vāku - 15 minūtes.
- Tad vāku noņem, sautē vēl 15 minūtes, kamēr vistas gaļa un burkāni ir pilnībā gatavi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!