Vistas frikasē kreoliešu gaumē
Citu tautu receptes
Gaļas ēdienu receptes
Putnu gaļas ēdieni
augu eļļa
baltvīns
burkāni
kaltēts oregano
kaltēts timiāns
konservēti tomāti savā sulā
lauru lapas
paprika
pipari
rāceņi
sakapāti pētersīļi
sāls
sīpoli
vistas gaļa
Foto: Vistas frikasē kreoliešu gaumē
Sastāvdaļas
- 1,9 kg vistas gaļas
- 3 burkāni
- 2-3 sīpoli
- 2 lielas paprikas
- 350 g rāceņu
- 60 ml sausa baltvīna
- 800 g konservētu tomātu savā sulā
- 3 lauru lapas
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote kaltēta oregano
- 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vistas gaļu sagriež porciju gabalos.
- Vistas gaļas gabalus apsāla un sapiparo, cep augu eļļā, no visām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni, aptuveni 15 minūtes.
- Cepto gaļu liek traukā.
- Burkānus sagriež diagonāli, 1-1,5 cm platās ripiņās.
- Rāceņus sagriež tādās pašās ripiņās.
- Paprikas sagriež 2,5 cm lielos kvadrātiņos.
- Sīpolus sakapā.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, liek sīpolus, pusi papriku, 1 ēdamkaroti sakapātu pētersīļu, lauru lapas, timiānu, oregano.
- Maisot cep, apmēram 5 minūtes, kamēr sīpoli kļūst gandrīz caurspīdīgi.
- Pielej baltvīnu, izmaisa, lai nav kunkuļu, pievieno konservētos tomātus ar visu sulu - uzvāra.
- Pannā liek gaļu, pievieno burkānus, rāceņus, atlikušo papriku.
- Pielej ūdeni, tik daudz, lai tas mazliet noklāj pannā esošo.
- Visu uzvāra, turpina sautēt, uz nelielas uguns, uzliekot vāku - 15 minūtes.
- Tad vāku noņem, sautē vēl 15 minūtes, kamēr vistas gaļa un burkāni ir pilnībā gatavi.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes