Sastāvdaļas
- 500 g vārītas vistas filejas
- 4 cieti vārītas olas
- 2-3 kivi
- 1-2 āboli
- 1-2 vārīti burkāni
- 250 g majonēzes
- 1-2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Majonēzei pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, kārtīgi samaisa.
- Dziļas, lielas bļodas vidū liek glāzi vai nelielu burciņu.
- Apkārt burciņai, liek kārtās:
- 1 kārta - sagriezta vistas gaļa, uzber sāli, piparus pēc garšas.
- 2 kārta - gabaliņos sagriezti kivi, uzklāj ķiploku majonēzi.
- 3 kārta - rīvēti olu baltumi, uzklāj ķiploku majonēzi.
- 4 kārta - rupji rīvēti burkāni, uzklāj ķiploku majonēzi.
- 5 kārta - rupji rīvēti āboli.
- Salātu virsmu un sānus noklāj ar majonēzi.
- Olu dzeltenumus smalki sarīvē, pārkaisa salātiem.
- Salātus liek ledusskapī ievilkties uz 1 stundu.
- Tad burciņu uzmanīgi izņem, salātus rotā ar kivi šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!