Sastāvdaļas
- 180-200 g vistas filejas
- 2-3 tējkarotes sezama sēkliņu
- 1,5 glāzes Ķīnas kāpostu
- 1/2 paprikas
- 1/2 sarkanā sīpola
- 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
- 70 g Fetas siera
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- dilles pēc garšas
- 2 baltmaizes šķēles
- 30 ml augu eļļas
- 1/2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 ēdamkarotes majonēzes
- 10-15 ml sojas mērces
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 mandarīna sulas
Pagatavošana
- Gatavo grauzdiņus - baltmaizes šķēles sagriež 1,5 cm lielos gabaliņos.
- Augu eļļu samaisa ar sakapātiem ķiplokiem, Vidusjūras garšvielām, sāli.
- Baltmaizes gabaliņus liek veidnē, pārlej ar augu eļļas maisījumu, samaisa.
- Cep 160-170°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
- Cepšanās laikā, grauzdiņus ik pa brīdim apmaisa.
- Vistas fileju sagriež salmiņos, apsāla, sapiparo, uzber sezama sēkliņas.
- Cep uz lielas uguns, 5-7 minūtes, bieži apmaisa, jāskatās, lai gaļa pārāk nesacepas un nepaliek sausa.
- Tai iekšpusē jāpaliek sulīgai.
- Ķīnas kāpostus sakapā, papriku sagriež salmiņos.
- Gatavo siera bumbiņas - Fetas sieram pievieno sakapātas dilles, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, baziliku - saspaida ar dakšiņu.
- No iegūtās masas veido bumbiņas.
- Pārliešanai - majonēzi samaisa ar sojas mērci, ķiplokiem, mandarīnu sulu.
- Ķīnas kāpostus samaisa ar kukurūzu, sakapātu sarkano sīpolu, papriku, vistas gaļu.
- Salātus liek traukā, virsū liek siera bumbiņas, grauzdiņus,pārlej ar sagatavoto mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!