Sastāvdaļas
- 800 g vistas filejas
- 900 g baklažānu
- 60 ml sojas mērces
- 60 ml sarkanvīna etiķa
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
- 1 tējkarote sezama sēkliņu
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes (vai 1 tējkarote kartupeļu cietes)
- 1 ķiploka daiviņa
- naža gals malta čili pipara
Pagatavošana
- Vistas gaļu sagriež 1 cm garās strēmelēs.
- Baklažānus sagriež salmiņos.
- Vairākos piegājienos, cep vistas gaļu, augu eļļā, uz lielas uguns, tik ilgi, kamēr gaļa iekšā vairs nav rozā.
- Izcepto gaļu liek traukā un noliek malā.
- Pannā, kur cepās gaļa, liek baklažānus, pievieno ingveru, ķiplokus, 60 ml ūdens - visu uzvāra.
- Samazina uguni vidējā līmenī, pannai uzliek vāku, sutina, ik pa brīdim, apmaisot,kamēr šķidrums iztvaiko un baklažāni ir gatavi.
- Atsevišķā traukā samaisa sojas mērci, etiķi, sezama sēkliņas, kukurūzas cieti, čili piparus un cukuru.
- Vistas gaļu pievieno baklažāniem, pārlej ar sojas mērces maisījumu un uz lielas uguns visu uzvāra.
- Tad samazina uguni un, maisot cep, kamēr mērce sabiezē.
- Gatavu vistas fileju pasniedz ar rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!