Sastāvdaļas
- 1 broilercālis
- 2 ķiploka daiviņas
- garšvielas vistas gaļai
- kartupeļu garšvielas
- eļļa
- mazi kartupeļi
- sviesta pupiņas
- sviests
- tomātus
- sīpoli
- dilles
- krējumu
Pagatavošana
- Broilercālis pārgriež krūšu daļā. Iesmērē ar sāli, garšvielām un rīvētu, vai saspiestu ķiploku. Liek uz cepešplāts, kas ieziesta ar eļļu.
- Kartupeļus noberž, nemizo, ar visu mizu pārgriež uz pusēm un kārto ap vistu.
- Kartupeļus pārkaisa ar kartupeļu garšvielu.
- Visu pārslaka ar eļļu un liek līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30-40 minūtēm.
- Pupiņām nogriež galus, pannā ielej nedaudz ūdens, tējkaroti sviesta un sautē uz lēnas uguns, kamēr šķidrums izgarojis un pupiņas mīkstas, uzkaisa kartupeļu garšvielu un vēl pāris karotes sviesta, ļauj nedaudz apcepties.
- Kā taisa tomātus ar krējumu nevienam nav jāstāsta!
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska