Vista vīnā (coq au vin)

Vista vīnā (coq au vin) Foto: Vista vīnā (coq au vin)

Sastāvdaļas

  • 1 - 2 nelieli cāļi
  • 2 ēdamkarotes vistu tauku vai sviesta
  • 60 - 100 g kubveida gabaliņos sagriezta speķa
  • 8 nelieli sīpoli
  • 125 g šampinjonu
  • 1 glāzīte konjaka
  • 1/2 l sarkanvīna
  • 3 - 4 timiāna stiebriņi
  • 1 lauru lapa
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote miltu
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Notīrītus cāļus sagriež katru četrās daļās un apcep taukos.
  2. Apceptos gabalus noņem no pannas, bet uz tās uzliek kubveida gabaliņos sagriezto speķi, 2 nelielus sīpolus, smalki sagrieztus šampinjonus un sasmalcinātus ķiplokus.
  3. Visu mazliet pasautē.
  4. Pēc tam atkal uz pannas uzliek vistas gaļas gabalus, pielej glāzīti konjaka, pieber miltus, pieliek lauru lapu, timiānu un atlikušos sīpolus.
  5. Visu labi izmaisa un pielej sarkanvīnu.
  6. Pieber sāli un piparus.
  7. Pēc tam izņem gaļu, bet pusei mērces ļauj novārīties.
  8. Ar gatavo mērci pārlej karsto gaļu un liek uz galda.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes