Sastāvdaļas
- 1 - 2 nelieli cāļi
- 2 ēdamkarotes vistu tauku vai sviesta
- 60 - 100 g kubveida gabaliņos sagriezta speķa
- 8 nelieli sīpoli
- 125 g šampinjonu
- 1 glāzīte konjaka
- 1/2 l sarkanvīna
- 3 - 4 timiāna stiebriņi
- 1 lauru lapa
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Notīrītus cāļus sagriež katru četrās daļās un apcep taukos.
- Apceptos gabalus noņem no pannas, bet uz tās uzliek kubveida gabaliņos sagriezto speķi, 2 nelielus sīpolus, smalki sagrieztus šampinjonus un sasmalcinātus ķiplokus.
- Visu mazliet pasautē.
- Pēc tam atkal uz pannas uzliek vistas gaļas gabalus, pielej glāzīti konjaka, pieber miltus, pieliek lauru lapu, timiānu un atlikušos sīpolus.
- Visu labi izmaisa un pielej sarkanvīnu.
- Pieber sāli un piparus.
- Pēc tam izņem gaļu, bet pusei mērces ļauj novārīties.
- Ar gatavo mērci pārlej karsto gaļu un liek uz galda.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!