Vista sinepju mērcē

Vista sinepju mērcē Foto: Vista sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
  • sāls

Pagatavošana

  1. Mērce: 1 tējkarote sviesta (ar kaudzīti), 1 tējkarote (ar kaudzīti) miltu, 1 tējkarote (ar kaudzīti) sinepju, 1 glāze vistas buljona, 1/2 glāzes krējuma vai rūgušpiena, mazliet cukura, naža gals sāls, 1 tējkarote etiķa, 2 olu dzeltenumi.
  2. Vistai izņem ķidas, gaļu nomazgā un sagriez porcijās.
  3. Uzber sāli un ierīvē ar augu eļļu.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep, bieži pārlejot ar mērci, kas izdalās cepot, vai ar nelielu daudzumu ūdens.
  5. Kamēr vista cepas, no ķidām izvāra buljonu un ļauj tām krietni novārīties.
  6. No sviesta, miltiem un glāzes buljona pagatavo mērci.
  7. Mērcei pieliek sinepes un krējumu, pielej etiķi un uzvāra.
  8. Olu dzeltenumus vispirms iejauc nelielā daudzuma mērces un pēc tam tvaika peldē tik ilgi, līdz tā sabiezē.
  9. Pēc garšas pieber sāli un šķipsniņu cukura.
  10. Ar šo mērci pārlej gatavo ēdienu un vēl mazliet pavāra uz mazas liesmas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes