Sastāvdaļas
- 1 vista
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
- sāls
Pagatavošana
- Mērce: 1 tējkarote sviesta (ar kaudzīti), 1 tējkarote (ar kaudzīti) miltu, 1 tējkarote (ar kaudzīti) sinepju, 1 glāze vistas buljona, 1/2 glāzes krējuma vai rūgušpiena, mazliet cukura, naža gals sāls, 1 tējkarote etiķa, 2 olu dzeltenumi.
- Vistai izņem ķidas, gaļu nomazgā un sagriez porcijās.
- Uzber sāli un ierīvē ar augu eļļu.
- Liek cepeškrāsnī un cep, bieži pārlejot ar mērci, kas izdalās cepot, vai ar nelielu daudzumu ūdens.
- Kamēr vista cepas, no ķidām izvāra buljonu un ļauj tām krietni novārīties.
- No sviesta, miltiem un glāzes buljona pagatavo mērci.
- Mērcei pieliek sinepes un krējumu, pielej etiķi un uzvāra.
- Olu dzeltenumus vispirms iejauc nelielā daudzuma mērces un pēc tam tvaika peldē tik ilgi, līdz tā sabiezē.
- Pēc garšas pieber sāli un šķipsniņu cukura.
- Ar šo mērci pārlej gatavo ēdienu un vēl mazliet pavāra uz mazas liesmas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!