Sastāvdaļas
- 6 vistu ciskas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 tējkarotes itāliešu garšvielu maisījums
- rupjā sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
Mērcei:
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 250 g sēņu
- 6 šķēles bekona
- 230 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 1 ēdamkarote pētersīļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºС.
- Uz vidējas uguns uzkarsē lielu pannu ar olīveļļu.
- Pannā liek vistas vistas ciskas, itāliešu garšvielu maisījumu, sāli un piparus pēc garšas.
- Apcep no katras puses 2 - 3 minūtes.
- Pannu ar vistu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Līdz pilnīgai gatavībai.
- Izceptās ciskas liek uz šķīvja un noliek malā.
- Lai pagatavotu mērci, pannā ielej olīveļļu un apcep sagrieztās sēnes, līdz tās kļūst mīkstas.
- Pievieno iepriekš apceptu un smalki sagrieztu bekonu, krējumu, sāli, piparus, ķiploku pulveri.
- Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un vāra, līdz mērce sāk sabiezēt.
- Mērcē liek vistas ciskas, pievieno smalki sagrieztus pētersīļus un sautē vēl pāris minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!