Sastāvdaļas
- 2 kg smaga vista
- 200 ml sausa baltvīna
- 200 ml saldā krējuma
- 4 ķiploka daiviņas
- 1,5 tējkarotes sāls
- 20 g svaiga timiāna
- dažas svaigas salvijas lapiņas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Vistu kārtīgi nomazgā un nosusina.
- Ķiplokus, sāli saspaida putriņā.
- Atsevišķā bļodā samaisa vīnu, saldo krējumu, pievieno ķiploku putriņu, kārtīgi samaisa.
- Marinādi ievelk šļircē un injicē vistā, ja mazliet tek ārā, nekas, pārliesim, kamēr vista cepsies.
- Timiānu un salvijas lapiņas liek vistai zem ādas.
- Vistu pārlej ar marinādi, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti, ja tas nav iespējams - uz dažām stundām.
- Vistu liek veidnē, apkārt saliek timiāna zariņus un aprasina ar olīveļļu.
- Cep krāsnī 50-60 minūtes, ik pēc 10 minūtēm vistu aplaista ar cepeša izdalīto sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!