Vista ar baltvīnu un saldo krējumu

Vista ar baltvīnu un saldo krējumu Foto: Vista ar baltvīnu un saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 2 kg smaga vista
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 20 g svaiga timiāna
  • dažas svaigas salvijas lapiņas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Vistu kārtīgi nomazgā un nosusina.
  3. Ķiplokus, sāli saspaida putriņā.
  4. Atsevišķā bļodā samaisa vīnu, saldo krējumu, pievieno ķiploku putriņu, kārtīgi samaisa.
  5. Marinādi ievelk šļircē un injicē vistā, ja mazliet tek ārā, nekas, pārliesim, kamēr vista cepsies.
  6. Timiānu un salvijas lapiņas liek vistai zem ādas.
  7. Vistu pārlej ar marinādi, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti, ja tas nav iespējams - uz dažām stundām.
  8. Vistu liek veidnē, apkārt saliek timiāna zariņus un aprasina ar olīveļļu.
  9. Cep krāsnī 50-60 minūtes, ik pēc 10 minūtēm vistu aplaista ar cepeša izdalīto sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes