Sastāvdaļas
- 30 g kausēta sviesta
- 3,5 glāzes silta piena
- 50 g svaiga rauga
- 150 g cukura
- 90 g vanilīna
- 1 ēdamkarote vaniļas esences
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- šķipsniņa sāls
- 2 olas
- 625 g miltu
Glazūrai:
- 4 svaigas avenes
- 250 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes aveņu sīrupa
- cukurskaidiņas rotāšanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 190 °C temperatūrai.
- Sviestu sajauc ar pienu - uzkarsē, pievieno raugu, samaisa un atstāj uzrūgt.
- Rauga maisījumam pievieno cukuru, vanilīnu, vaniļas esenci, kanēli un sāli.
- Pakāpeniski pievieno miltus un visu sakuļ viendabīgā masā.
- Olas pievieno pa vienai, katru reizi sakuļ.
- Mīklu liek, uz miltiem nokaisītas virsmas,kārtīgi samīca ar rokām.
- Mīklu liek bļodā, apsedz ar dvieli un atstāj uz 2 stundām, siltā vietā.
- Virtuļu veidni ieziež ar eļļu.
- Mīklu izrullē 1 cm biezumā.
- Izspiež aplīšus un liek veidnē.
- Veidnei uzklāj dvieli un atstāj uz 45 minūtēm, siltā vietā.
- Cep krāsnī 8 minūtes.
- Virtuļus izņem no veidnes un atdzesē, pirms pārklāšanas ar glazūru.
- Gatavo glazūru - ogas izspiež caur sietu, sajauc ar pūdercukuru un sakul viendabīgā masā.
- Pievieno aveņu sīrupu un vēlreiz sakuļ.
- Virtuļus mērcē glazūrā, liek uz restītēm, uzkaisa cukurskaidiņas un atstāj, lai mazliet sacietē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!