Virtuļi ar marmelādi un pūdercukuru

Virtuļi ar marmelādi un pūdercukuru Foto: Virtuļi ar marmelādi un pūdercukuru

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 80 g sviesta
  • 3 olas
  • 1/3 glāzes piena
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls
  • 50 g rauga
  • pūdercukurs
  • eļļa cepšanai
  • marmelāde

Pagatavošana

  1. Margarīnu izkausē silta pienā, pievieno 2 sakultas olas, sāli, izsijātus miltus un ar cukuru saberztu raugu, samīcu mīklu, izveltnē 5 mm biezumā, ar glāzi izspiež aplīšus.
  2. Pusei aplīšu maliņas pārziež ar sakultu olu, vidu liek marmelādes piciņu (vai biezu ievārījumu), pārliek ar neapziestajiem aplīšiem, maliņas viegli saspiež, atstāj uz mīklas dēļa 30 minūtes.
  3. Lielā sakarsētas eļļas daudzumā virtuļus cep brūnus.
  4. Mazliet atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.
  5. Virtuļus var pildīt ar biezpiena masu, maltu gaļu, ceptām sēnēm, saldskābiem sautētiem kāpostiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes