Sastāvdaļas
- 300 g kviešu miltu
- 80 g sviesta
- 3 olas
- 1/3 glāzes piena
- 1 tējkarote cukura
- sāls
- 50 g rauga
- pūdercukurs
- eļļa cepšanai
- marmelāde
Pagatavošana
- Margarīnu izkausē silta pienā, pievieno 2 sakultas olas, sāli, izsijātus miltus un ar cukuru saberztu raugu, samīcu mīklu, izveltnē 5 mm biezumā, ar glāzi izspiež aplīšus.
- Pusei aplīšu maliņas pārziež ar sakultu olu, vidu liek marmelādes piciņu (vai biezu ievārījumu), pārliek ar neapziestajiem aplīšiem, maliņas viegli saspiež, atstāj uz mīklas dēļa 30 minūtes.
- Lielā sakarsētas eļļas daudzumā virtuļus cep brūnus.
- Mazliet atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.
- Virtuļus var pildīt ar biezpiena masu, maltu gaļu, ceptām sēnēm, saldskābiem sautētiem kāpostiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!