Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 150 g piena
- 12 g rauga
- 2 ed. k. cukura
- šķipsniņa sāls
- 1/2 olas
- 225-250 g kviešu milti
Pildījumam:
- 50 g tumšās šokolādes
- 1 ēd. k. apelsīnu liķiera
- 160 g konservētu ķiršu
Apziešanai:
- 1/2 olas
Vārīšanai eļļā:
- 1 l eļļas
Rotājumam:
- 40 g cukura
Pagatavošana
- Izkausē taukvielas. Pievieno pienu un nedaudz uzsilda.
- Bļodā liek sadrupinātu raugu. Pievieno pienu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno cukuru, sali, olu un gandrīz visus miltus. Samīca elastīgu mīklu.
- Pārsedz ar drānu un raudzē apmēram 30 minūtes.
- Sasmalcina šokolādi. Izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Pievieno liķieri un ķiršus.
- Mīklu vēlreiz samīca. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.
- Izveltnē apmēram 1 cm biezā plāksnē. Ar glāzi izspiež 16 apļus.
- Uz 8 apļiem ar ēdamkaroti liek sagatavoto pildījumu. Maliņas apziež ar olu. Virsū liek atlikušos apļus. Cieši saspiež.
- Eļļu uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Pārbauda ar baltmaizes gabaliņu. Kad maize kļūst zeltaini brūna, eļļa ir sagatavota vārīšanai. Virtuļus vāra, līdz iegūst zeltainu krāsu. Izceļ ar putu karoti un apviļā cukura.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!