Vinegrets

Vinegrets Foto: Vinegrets

Sastāvdaļas

  • 5 bietes
  • 3 kartupeļi
  • 9 sālīti gurķi
  • 350 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • 3 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 150 ml olīveļļas
  • 50 g baltvīna etiķa
  • 3 g sāls
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Bietes kārtīgi nomazgā, nosusina papīra dvielī, ietin folijā, pa visu virsmu sadursta ar nazi.
  3. Veidnē iekaisa sāli 2 cm biezumā, sāls slānis nodrošinās optimālu temperatūru un bietes caur atverēm folijā "elpos".
  4. Bietes liek krāsnī uz 1,5-2 stundām.
  5. Katlā izvāra kartupeļus un burkānus ar visu mizu.
  6. Kartupeļus nedrīkst pārvārīt!
  7. Vāra zaļos zirnīšus - ieber tos verdošā sālsūdenī, pavāra 5 minūtes.
  8. Bietes, burkānus, kartupeļus atdzesē un nomizo.
  9. Nomizo sīpolus.
  10. Gatavo mērci - samaisa olīveļļu, etiķi, sāli, piparus - noliek malā.
  11. Kartupeļus, burkānus, sīpolus sagriež gabaliņos, kārtīgi samaisa.
  12. Sālītos gurķus sīki sagriež.
  13. Bietes sagriež gabaliņos, samaisa ar gurķiem, ja vēlas, var pievienot skābētus kāpostus.
  14. Sagatavoto olīveļļas mērci uzlej kartupeļu maisījumam, kārtīgi samaisa.
  15. Biešu maisījumu samaisa ar kartupeļu maisījumu, vēlreiz kārtīgi samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes