Sastāvdaļas
- 5 bietes
- 3 kartupeļi
- 9 sālīti gurķi
- 350 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
- 3 burkāni
- 2 sarkanie sīpoli
- 150 ml olīveļļas
- 50 g baltvīna etiķa
- 3 g sāls
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Bietes kārtīgi nomazgā, nosusina papīra dvielī, ietin folijā, pa visu virsmu sadursta ar nazi.
- Veidnē iekaisa sāli 2 cm biezumā, sāls slānis nodrošinās optimālu temperatūru un bietes caur atverēm folijā "elpos".
- Bietes liek krāsnī uz 1,5-2 stundām.
- Katlā izvāra kartupeļus un burkānus ar visu mizu.
- Kartupeļus nedrīkst pārvārīt!
- Vāra zaļos zirnīšus - ieber tos verdošā sālsūdenī, pavāra 5 minūtes.
- Bietes, burkānus, kartupeļus atdzesē un nomizo.
- Nomizo sīpolus.
- Gatavo mērci - samaisa olīveļļu, etiķi, sāli, piparus - noliek malā.
- Kartupeļus, burkānus, sīpolus sagriež gabaliņos, kārtīgi samaisa.
- Sālītos gurķus sīki sagriež.
- Bietes sagriež gabaliņos, samaisa ar gurķiem, ja vēlas, var pievienot skābētus kāpostus.
- Sagatavoto olīveļļas mērci uzlej kartupeļu maisījumam, kārtīgi samaisa.
- Biešu maisījumu samaisa ar kartupeļu maisījumu, vēlreiz kārtīgi samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!