Viltotie tīteņi

Viltotie tīteņi Foto: Viltotie tīteņi

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas
  • 1 neliels burkāns
  • 1 pusīte no neliela kāposta
  • 1 neliels sīpols
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ola
  • sāls, pipari un garšvielas pēc garšas

Mērcei:

  • 1/2 litrs ūdens
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes krējuma
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • sāls, pipari un čili pārslas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sarīvējam burkānu, sagriežam smalki kāpostu un sīpolu. Ķiploku izspiež.
  2. Liek uzkarsētā pannā ar eļļu nedaudz apcepties sīpolu un ķiploku, tad pievieno klāt burkānu, kāpostu un turpina cept. Kad gandrīz ir gatavs, pievieno tomātu pastu un turpina cept līdz gatavībai.
  3. Pie maltās gaļas pievieno olu, sāli, piparus, garšvielas un ceptus dārzeņus. Visu labi izmaisa un veido nelielas kotletītes. Kārto tos cepamtraukā.
  4. Pagatavo mērci. Pie aukstā ūdens pievieno miltus un labi izmaisa, lai nav kunkuļi. Pēc tam pievieno krējumu, tomātu pastu, sāli, piparus un čili pārslas.
  5. Mērci pārlej pāri viltotiem tīteņiem un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°, 40 min.

Ja tomātu pasta ir diezgan skāba, tad skābuma regulēšanai pie mērces var pielikt nedaudz cukura.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes