Sastāvdaļas
- 100 g gaļas (teļa, vistas, liellopu) mīkstuma
- 10 g baltmaizes
- 1/2 sīpola
- 1 ola
- sāls pēc garšas
- piens pēc vajadzības
- 10 g sviesta
Pagatavošana
- Gaļu un sīpolus samaļ, pieliek pienā mērcētu baltmaizi, sāli, visu labi sajauc, veido gaļas plāceni, uz tā uzliek veselu vārītu olu, gaļas malas saceļ uz augšu un saspiež kopā; tā lai izveido maltas gaļas ruleti, ko pārliek ar sviesta piciņām un cepeškrāsnī uz pannas cep apmēram 35-45 minūtes.
- Gatavu ruleti sagriež biezās šķēlēs un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai sautētiem dārziņiem.
- Piezīme: ruleti pirms cepšanas vēlams ar dakšiņu mazliet sadurstīt, lai tā nesaplaisātu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!