VILTOTAIS ZAĶIS ar kaltētiem tomātiem un bekona šķēlītēm

VILTOTAIS ZAĶIS ar kaltētiem tomātiem un bekona šķēlītēm Foto: VILTOTAIS ZAĶIS

Sastāvdaļas

  • 160 g g maltas cūkgaļas
  • 110 g plānas bekonu šķēlītes
  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 55 g kaltētu tomātu eļļā un eļļa
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Tomātus notecina un smalki sagriež.
  2. Sīpolu nomizo, sagriež un sakapā.
  3. Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas no tomātu burciņas, pieliek sakapātos sīpolus un tomātus un maisot cep 4 minūtes.
  4. Bļodā samaisa abas maltās gaļas, pievieno rīvmaizi, olu, ceptos sīpolus ar tomātiem, pētersīļus, sāli un melnos piparus un rūpīgi sajauc.
  5. Izveido garenu kukulīti un virsū uzklāj bekona šķēlītes.
  6. Liek ietaukotā cepešpannā - veidnē, kas izklāta ar cepampapīru.
  7. Ievieto 200°C karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes