- Pirms vārīšanas augļus, ogas iecukuro, izlietojot vienu trešdaļu līdz 1 - 2 paredzētā cukura daudzuma.
- Notīrītas ogas vai sagrieztus augļus liek trauka, pa starpām iekaisot cukuru, un atstāj vēsa vietā 6 - 12 stundas, lai iecukurojas.
- Radušos sulu lej katlā, pieber atlikušo cukuru un vara, līdz sīrups ir dzidrs un nerodas putas.
- Tad sīrupā liek augļus, ogas un vāra, līdz ievārījums gatavs.
- Ja ievazājumu gatavo no augļiem, ogām kas vārot tik ātri neizjūk,tad vispirms pagatavo cukura sīrupu, ņemot uz vienu kg cukura 3/4 glāzi ūdens.
- Sulīgam ogām ūdeni cukura sīrupa pagatavošanai ņem mazāk, cietākam - vairāk.
- Ūdeni lej katlā, uzvāra, pakāpeniski šķīdinot pievieno cukuru un vāra.
- Radušās putas nosmeļ.
- Kad sīrups dzidrs tajā liek sagatavotos augļus vai ogas un vāra.
Vienreizēja augļu un ogu karsēšana
Foto: Vienreizēja augļu un ogu karsēšana
... reizes