Viegli pagatavojams ābolu pīrāgs

Viegli pagatavojams ābolu pīrāgs Foto: Viegli pagatavojams ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze mannā
  • 1 tējkarote sodas
  • vaniļa
  • malts kanēlis
  • 60-80 g sviesta
  • 4-5 āboli
  • pūdercukurs rotāšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu liek saldētavā.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrā.
  3. Samaisa cukuru, miltus, mannā, sodu, vaniļu, kanēli.
  4. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Veidni ietauko ar sviestu.
  6. Cukura maisījumu sadala 4 daļās.
  7. Ābolus sadala 3 daļās.
  8. Vienu cukura maisījuma daļu ieber veidnē.
  9. Virsū uzliek vienu ābolu kārtu.
  10. Uzber otru cukura maisījuma daļu, tad atkal ābolu kārtu un tā dara pamīšus.
  11. Virsējai kārtai ir jābūt sausajai, pārkaisa ar sarīvētu sviestu.
  12. Pīrāgu cep 40-50 minūtes.
  13. Svarīgi ir pīrāgu kārtīgi atdzesēt, vismaz 3 stundas.
  14. Pirms pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes