Sastāvdaļas
- 375 g miltu
- 400 g cukura
- 60 g kakao pulvera
- 14 g cepamā pulvera
- 6 g sāls
- 10 ml ābolu etiķa
- 20 ml vaniļas ekstrakta
- 240 ml rapšu eļļas
- 475 ml auksta ūdens vai vāja kafijas dzēriena
Pagatavošana
- Lielā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, sāli.
- Maisījumā izveido 3 padziļinājumus, 2 nelielus, 1 lielu.
- Vienā mazākā padziļinājumā lej vaniļas ekstraktu.
- Otrā mazākajā padziļinājumā lej ābolu etiķi.
- Lielākajā padziļinājumā lej rapšu eļļu.
- Pārlej visu ar aukstu ūdeni vai vāju kafijas dzērienu.
- Ātri visu samaisa.
- Kēksu veidnes ietauko ar augu eļļu.
- Mīklu lej veidnēs par 3/4.
- Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
- Gatavus kēksus atdzesē, izņem no veidnēm, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!