Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes kefīra
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes cukura
- milti
Pildījumam:
- malta gaļa
- sīpols
- ķiploki
- sāls, pipari
- zaļumi, loki pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Kefīru uzsilda, pievieno sodu, samaisa, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz samaisa, atstāj uz 1 minūti.
- Pakāpeniski pievieno miltus, maisa, kamēr mīkla kļūst mēreni bieza.
- Malto gaļu samaisa ar sasmalcinātu sīpolu, ķiplokiem, sāli, pipariem un pēc vēlēšanās, ar sakapātiem zaļumiem, lokiem.
- Pannā uzkarsē augu eļļu, kuru lej 0,5-1 cm biezā slānī.
- Ar karoti lej mīklu, mīklai virsū liek maltās gaļas pildījumu un pildījumam virsū - atkal mazliet mīklas.
- Mīklu pildījumam liek virsū tik daudz, lai paliek nelielas atveres, tas jādara ātri.
- Cep uz vidējas uguns no vienas puses, tad apgriež otrādi un turpina cept, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Belašus pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!