Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 ml kefīra
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote sodas
- 2 glāzes miltu
Skābā krējuma krēmam:
- 400 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 200 g sviesta
Vārītajam krēmam:
- 2 olas
- 300 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 400 ml piena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 200 g sviesta
- cepumi, šokolāde, rieksti pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - bļodā viegli sakuļ olas, eļļu, kefīru, citā bļodā samaisa miltus, cukuru, sodu, kakao pulveri.
- Miltu maisījumam pievieno olu maisījumu, sakuļ.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 170-200°C temperatūrā, 50 minūtes.
- Atdzesētu biskvītu sadala 3 daļās.
- Gatavo krēmu, šo torti var gatavot ar skābā krējuma krēmu vai vārīto krēmu, kā vēlaties, vai ar abiem krēmiem.
- Skābā krējuma krēms - mīkstu sviestu samaisa ar skābo krējumu, cukuru, sakuļ.
- Vārītais krēms - pienu uzvāra, olas sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst balta.
- Pakāpeniski olu maisījumam pievieno miltus, miltu masu pievieno verdošajam pienam, intensīvi maisa.
- Samazina uguni, pievieno vaniļas cukuru, turpina maisīt.
- Noņem no uguns, atdzesē, pievieno mīkstu sviestu, sakuļ.
- Vārīto krēmu uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
- Krēmu klāj uz biskvītiem, torti pārkaisa ar cepumu drupačām, šokolādi, riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!