Viegli pagatavojama šokolādes kūka

Viegli pagatavojama šokolādes kūka Foto: Viegli pagatavojama šokolādes kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 ml kefīra
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 2 glāzes miltu

Skābā krējuma krēmam:

  • 400 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 200 g sviesta

Vārītajam krēmam:

  • 2 olas
  • 300 g cukura
  •  2 ēdamkarotes miltu
  • 400 ml piena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 200 g sviesta
  • cepumi, šokolāde, rieksti pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - bļodā viegli sakuļ olas, eļļu, kefīru, citā bļodā samaisa miltus, cukuru, sodu, kakao pulveri.
  2. Miltu maisījumam pievieno olu maisījumu, sakuļ.
  3. Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 170-200°C temperatūrā, 50 minūtes.
  4. Atdzesētu biskvītu sadala 3 daļās.
  5. Gatavo krēmu, šo torti var gatavot ar skābā krējuma krēmu vai vārīto krēmu, kā vēlaties, vai ar abiem krēmiem.
  6. Skābā krējuma krēms - mīkstu sviestu samaisa ar skābo krējumu, cukuru, sakuļ.
  7. Vārītais krēms - pienu uzvāra, olas sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst balta.
  8. Pakāpeniski olu maisījumam pievieno miltus, miltu masu pievieno verdošajam pienam, intensīvi maisa.
  9. Samazina uguni, pievieno vaniļas cukuru, turpina maisīt.
  10. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno mīkstu sviestu, sakuļ.
  11. Vārīto krēmu uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
  12. Krēmu klāj uz biskvītiem, torti pārkaisa ar cepumu drupačām, šokolādi, riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes