Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
Krēmam:
- 500 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes želatīna
- kivi
- zemenes
Pagatavošana
- Rūpīgi sajauc visas biskvītam nepieciešamās sastāvdaļas.
- Ieklāj mīklu nedaudz ietaukotā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež kubiņos.
- Krēms: Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu un cukuru.
- Kad želatīns uzbriedis, izkausē to un prātīgi, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot, pievieno skābā krējuma masai.
- Pārklāj izvēlēto kūkas formu ar pārtikas plēvi.
- Noskalo un nosusina zemenes un kivi, sagriež šķēlītēs.
- Tad klāj zemenes un kivi gar formas malām un pāri izkārto biskvīta gabaliņus. Darbību atkārto līdz izkārtoti visi augļi un biskvīta gabaliņi.
- Lēnām pārlej visu ar skābā krējuma masu, nolīdzina virsmu un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
- Ja izvēlējāties kūku gatavot stikla traukā, tad pēc šīm 2 stundām apgāziet to otrādi uz servējamā šķīvja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!