Sastāvdaļas
Biskvīts:
- 4 olas
- 2 olu baltumi
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- šķipsniņa citronskābes
- vaniļas cukurs
Krēms:
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 200 g biezpiena
- 300 g iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar cukuru un citronskābi, līdz masa kļūst bieza un sāk veidot reljefu.
- Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi sajaucot.
- Pakāpeniski pievieno miltus un maisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
- Cep 25 - 30 minūtes 180°C temperatūrā.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju visas nepieciešamās sastāvdaļas sakuļ un pievieno cukuru, ja nepieciešams.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un dekorē ar kausētu šokolādi vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!