Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 110 g sviesta
- 320 g miltu
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 tējkarotes kanēļa
- 1/2 tējkarote malta ingvera
- 3/4 tējkarotes sāls
- 300 g cukura
- 2 olas
- 4 saldskābi āboli (nomizoti, ar izgrieztām serdēm)
Krēmam:
- 300 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 180 g cukura
- 4 olu baltumi
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Biskvīts: Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas.
- Citā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru un, turpinot putot, pievieno olas.
- Tad sajauc ar miltu maisījumu un maisa viendabīgā masā.
- Ābolus sagriež nelielos kuboņos un iejauc mīklā.
- Mīklu sadala divās daļās un katru daļu ieklāj 21 - 23 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos un horizontāli 2 daļās.
- Krēms: Ar putojamo slotiņu sajauc olu baltumus un cukuru, sāli. Ielej tos nelielā trauciņā un karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
- Tad ar elektrisko putotāju masu sakuļ līdz sāk veidoties reljefs.
- Nepārtraucot putošanu, masai pievieno sviestu un turpina putot'līdz masai bieza, viendabīga konsistence.
- Krēmu pārziež pār katru biskvītu, kūkas virsmu un sāniem.
- Var dekorēt ar sadrupinātiem cepumiem un kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!