Sastāvdaļas
Šokolādes glazūrai:
- 100 g cukura
- 10 g kakao pulvera
- 40 ml ūdens
Zefīra krēmam:
- 200 ml cukura
- 125 ml ūdens
- 7 g želatīna
- 3 g citronskābes
- 1 g sodas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Mīklai:
- 100 ml ūdens
- 50 ml augu eļļas
- 75 g miltu
- 2 olas
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Katliņā ielej ūdeni, pievieno eļļu un uzvāra, nenoņemot no uguns maisījumā iemaisa miltus.
- Katlu noņem no uguns un pāris minūtes atdzesē.
- Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti maisot.
- Uz cepešpannas kura ieklāts un ietaukots cepamais papīrs liek mīklas piciņas ar konditorejas maisiņu vai karoti.
- Cep sakarsētā 220°C temperatūrā 10 minūtes, pēc tam karstumu samazina līdz 170°C temperatūrai un cep vel 12 - 15 minūtes. Cepšanas laika nedrīkst virināt durtiņas.
- Izcepušās kūciņas atdzesē.
- Gatavojam zefīra krēmu:
- Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un karstā ūdens peldē izšķīdina želatīnu.
- Katliņā ieber cukuru, pielej ūdeni un liek uz vidējas uguns vārīties.
- Maisa līdz cukurs izkūst, pēc tam var nemaisīt.
- Kad cukura sīrups uzvārās, to turpina vārīt 5-7 minūtes.
- Želatīnu ar sīrupu puto 10-12 minūtes ar vidēju ātrumu.
- Kad masa paliek balta pievieno citronskābi, sodu un vaniļas cukuru.
- Kulšanas ātrumu palielina un puto vel minūtes 15-20 līdz masa dubultojas.
- Sakulto masu iepilda konditorejas maisiņā un ar piltuvi izspiež kūciņā.
- Kūciņas smēre šokolādes glazūru.
- Šokolādes glazūra:
- Katla ieber cukuru, uzlej ūdeni, liek uz uguns, uzvāra un vārīšanu turpina uz mazas liesmas, līdz veidojas dzidrs sīrups.
- Noņem no uguns un atdzesē 2 minūtes, pievieno kakao pulveri .
- Ar mikseri vai rokam maisam tik ilgi kamēr sīrups sabiezē, aptuveni 3-6 minūtes.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv