Veģetārā proteīna uzkoda

Veģetārā proteīna uzkoda Foto: Veģetārā proteīna uzkoda

Sastāvdaļas

  • 800 grami turku zirņu, nomazgāti un nokāsti
  • 150 grami saulē kaltētu tomātu
  • šķipsniņa sāls
  • nedaudz melno piparu
  • 1 ēdamkarote pilngraudu miltu
  • 4 olas

Pagatavošana

  1. Izvāri olas – tik mīkstas, kā ierasti garšo.
  2. Kamēr olas atdzesējas, blenderī sajauc ¾ turku zirņu un miltus, sablendē. Pēc tam pievieno tomātus un garšvielas, sablendē visu kopā. (atlikušos turku zirņus vari izmantot cita ēdiena pagatavošanā)
  3. Sablendēto masu sadali četrās bumbiņās, uzliec tās uz pārtikas plēves un saplacini tā, lai veidojas ~10 cm lieli apļi, viduci veidojot nedaudz plānāku.
  4. Katra apļa vidū novieto nomizoto olu, pacel pārtikas plēves malas, savelc uz augšu un augšpusē savirpini kopā tā, lai viss ir cieši ietīts. Atkārto to ar atlikušajām olām.
  5. Gatavo produktu var ātri apbrūnināt, cepot īsu brīdi krāsnī grila režīmā (atceries pirms cepšanas nonemt pārtikas plēvi). Gala rezultāts ir uzkoda, kas ir teju kā skotu ola, tikai bez maltās gaļas.

 

Arvien vairāk cilvēku izvēlas uzturā nelietot gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus, taču ir veģetārieši, kuri neatsakās no olām, jo tās ir bagātas ar proteīnu un citām vērtīgām uzturvielām. Cilvēkiem, kuriem ir aktīvs dzīvesveidu un ikdienā nodarbojas ar sportu, proteīns ir vitāli svarīgs. Šīs receptes gala rezultāts mazliet atgādina Skotu olu, tikai maltās gaļas vietā ir falafelam līdzīga masa.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes