Veģetārā lazanja ar Rikotas sieru

Veģetārā lazanja ar Rikotas sieru Foto: Veģetārā lazanja ar Rikotas sieru

Sastāvdaļas

  • 1 rupji sakapāts baklažāns
  • 1 ēdamkarote rupjā sāls
  • 500 g laznjas plākšņu
  • 1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 porcijas tomātu mērces (var izmantot arī pikanto mērci)
  • 4 saplūkātas svaiga bazilika lapiņas
  • 400 g Rikotas siera (ar zemu tauku saturu)
  • 60 g sarīvēta Rkotas siera
  • 4 ēdamkarotes gabaliņos sagriezta sviesta

Pagatavošana

  1. Baklažānu liek caurdurī, apkaisa ar sāli un stundu sulina.
  2. Uz tīras drānas vienā kārtā izklāj lazanjas loksnes.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai.
  4. Ietauko cepamo veidni.
  5. Pannā sakarsē eļļu un apcep ķiplokus.
  6. Pievieno baklažānu un sautē 10 minūtes.
  7. Iemaisa tomātu mērci, baziliku un sautē 5 minūtes.
  8. Cepamajā veidnē ielej 2 ēdamkarotes tomātu mērces.
  9. Izklāj pirmo lazanjas kārtu, pārlej ar mērci un pārkaisa sieru.
  10. Uzliek sviesta piciņas.
  11. Tāpat liek nākamās kārtas.
  12. Pārklāj ar foliju un cep 30 minūtes.
  13. Noņem foliju un cep vēl 10-15 minūtes.
  14. Pirms pasniegšanas ļauj 10 minūtes ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes