Sastāvdaļas
- 1 rupji sakapāts baklažāns
- 1 ēdamkarote rupjā sāls
- 500 g laznjas plākšņu
- 1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 porcijas tomātu mērces (var izmantot arī pikanto mērci)
- 4 saplūkātas svaiga bazilika lapiņas
- 400 g Rikotas siera (ar zemu tauku saturu)
- 60 g sarīvēta Rkotas siera
- 4 ēdamkarotes gabaliņos sagriezta sviesta
Pagatavošana
- Baklažānu liek caurdurī, apkaisa ar sāli un stundu sulina.
- Uz tīras drānas vienā kārtā izklāj lazanjas loksnes.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Ietauko cepamo veidni.
- Pannā sakarsē eļļu un apcep ķiplokus.
- Pievieno baklažānu un sautē 10 minūtes.
- Iemaisa tomātu mērci, baziliku un sautē 5 minūtes.
- Cepamajā veidnē ielej 2 ēdamkarotes tomātu mērces.
- Izklāj pirmo lazanjas kārtu, pārlej ar mērci un pārkaisa sieru.
- Uzliek sviesta piciņas.
- Tāpat liek nākamās kārtas.
- Pārklāj ar foliju un cep 30 minūtes.
- Noņem foliju un cep vēl 10-15 minūtes.
- Pirms pasniegšanas ļauj 10 minūtes ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!